2015 activiteiten verslag

Uw bijdragen in het afgelopen jaar hebben ons weer in staat gesteld onze projecten te kunnen uitvoeren, hartelijk dank hiervoor. Onze centrale coördinator in Sri Lanka, Sam Gunasekera, was onlangs op bezoek bij zijn dochter in Zweden. Bij die gelegenheid hebben wij een uitgebreid gesprek met hem gehad over de lopende projecten en de wenselijke aanvullingen hierop. Onze lokale vrijwilligers zijn nog even enthousiast en gemotiveerd als in de afgelopen jaren, zodat wij een succesvolle uitvoering mogen verwachten. In het voorjaar hopen wij Sri Lanka weer te bezoeken om een bevestiging hiervan te krijgen.

Ons mobiele bibliotheek project draait erg goed. Meerdere scholen in de omgeving hebben zich bij ons gemeld met de vraag of ook zij mogen meedoen aan dit project. Daartoe zijn wij natuurlijk gaarne bereid, maar dat impliceert wel dat we meer boeken moeten aanschaffen om deze op meer locaties te laten rouleren. De studiebeurzen voor arme maar leergierige kinderen vinden dankbaar aftrek.

Wij raken steeds meer overtuigd van het belang van een goede opleidingsstart voor jonge kinderen tot zes jaar. In Sri Lanka zijn er maar enkele pre-schools, de overheid vindt dit niet belangrijk genoeg. Wij zijn van mening dat de vorming van mensen op jonge leeftijd moet beginnen. SHVV zou in de toekomst graag een steentje bijdragen aan deze vroege opleidingsmogelijkheden. Ook ondersteunen wij jonge mensen bij hun middelbare en zelfs universitaire opleiding. Mogelijkheden voor ambachtelijke scholing is nog een moeilijke zaak. Het Anna-Wilhelmina kindertehuis ontvangt nog steeds steun van ons om weeskinderen een thuis en een toekomst te bieden.

Onze doelstellingen blijven ongewijzigd: jeugd en opleiding, in samenwerking met betrokken lokale mensen, werken aan een betere toekomst.

Door onze kleinschaligheid kunnen wij garanderen dat elke euro die jullie doneren volledig en effectief besteed wordt aan onze projecten. Met uw steun kunnen wij verder in 2016 en hopelijk ook de jaren daarna. Daarom vragen wij dan ook om een bijdrage. Stichting Hans Valstar-Verbeek is een ANBI (algemeen nut beogende instelling), zodat uw giften onder bepaalde voorwaarden fiscaal aftrekbaar zijn.

Namens ons en de kinderen in Sri Lanka, heel erg bedankt.

Jan Verbeek
Ellen Valstar
Elles Verbeek
Petra Duijndam